Veszélyhelyzeti tájékoztatók

Híreink

Szorcsik József Polgármester Újévi köszöntője

Feltöltve:2021-01-12 17:07:08

Tisztelt Csörögi Polgárok!

  Megint eltelt egy esztendő, de azt egyikünk sem hitte volna egy évvel ezelőtt, hogy ekkorát fordul velünk a világ rendje pár hónap leforgása alatt. Múlt évi köszöntőmben kiemeltem az egészséget, mint fontos tényezőt, ma már tudjuk, hogy ebben az évben milyen szomorú körülmények okozták, hogy ennek jelentőségét igazán felismerjük. Éves tevékenységünk az önkormányzat szempontjából úgy vélem, megérdemli a képzeletbeli bizonyítványunkban a „jó” érdemjegyet, még a rengeteg hátráltató tényező ellenére is. Mint mindent, persze több szemszögből lehet látni ezt is, de annyi bizonyos, hogy mindenki, így Csörög Község Önkormányzata is rászolgált egy megpróbáltatásoktól mentesebb időszakra.
  Szeretnék itt is köszönetet mondani az önkormányzat , és egyben településünk nevében mindazoknak, akik munkájukkal, hozzáállásukkal segítették falunkat a közelmúlt feladataiban és a nem várt események megoldásában! Gondolok itt a pandémia okozta terhek alatti helytállásra, a kötelező feladatok mellett a településfejlődésben rejlő akadályok megugrására, de például volt több tűzesetünk, vagy viharkárunk, is, melyek elhárításáért sikeresen fogtunk össze.

  Ellentétben az óévvel – aminek az elején nem is sejtettük, mi vár ránk – most, 2021 hajnalán már láthatjuk a bekövetkezett csapás megoldásának reménysugarát, és esélyét annak, hogy megtisztulva, ki-ki saját életét átértékelve egy jobb, sőt arra érdemesebb emberként térjen vissza a megszokott világunkhoz! Kívánom mindannyiunknak, hogy amikor végre újra átölelhetjük szüleinket, nagyszüleinket és átélhetünk együtt közös élményeket, tegyük ezt hálás szívvel, letisztultabb értékrenddel, hiszen csak akkor fogjuk megérteni az üzenetet, amit egy ilyen járvány formájában kaptunk a sorstól!

  A településvezetés egésze nevében ígérem, hogy azt az energiát , amit felemésztett a vírushelyzet, Csörög fejlődésébe fogjuk fektetni, amint azt a körülmények megengedik. Ha egyénenként is ezt tesszük, a saját életünkre szabva az iskolapadokban, a munkahelyeken és a többi más területen is, akkor várhatóan sikerekkel felvértezve fogjuk tudni azt mondani, hogy valóban legyőztük a közös sorscsapásunkat, és ha keserűséggel is, de lezárva  írhatjuk be a történelemkönyvekbe a koronavírust.

  Hála Istennek, településünk felfelé ívelő pályáját nem törte meg ez a kórság, csupán pár folyamatot lelassított, gondolok például itt a helyi gazdasági program gyakorlatba átültetésére, vagy néhány pályázati elbírálásra, illetve a már megnyert lehetőségek kivitelezésére. A számomra oly fontos helyi közösség formálódást is ide sorolnám, habár gondok közepette a helyi polgárok összetartó ereje többször is megmutatkozott, és remélhetőleg 2021-ben már örömteli események alkalmával fog ez testet ölteni! Legyen az egy színvonalas település-nap, egy nagyobb szabású gyermeknap, vagy egy méltó idősek napja, vagy akár egy aszfaltozással járó átmeneti kényelmetlenség.

  Kívánom, és ezt is ígérhetem, azon lesz a településvezetés, hogy 2021-től minden esztendőben le tudjuk aratni az előző évben elvetett magvak terméseit, például egy infrastrukturális előrelépés, vagy egy közéleti esemény formájában, hiszen ez jár Csörögnek, és az itt élőknek! A világ rendje, hogy minden közjót szolgáló törekvést egy negatív tényező vált ki, főként ha egy régóta burjánzó problémáról beszélünk ami mellett, hosszú évek felett elsiklottak itt helyben az illetékesek. De! Ezen béklyóink ellen a jövőbeni új, a fent említett és remélt felszabaduló, és természetesen a már meglévő lehetőségeket be fogjuk vetni. Így bizakodva mondhatom, hogy a mérleg nyelve ezért a fejlődő, élhető Csörög felé fog billenni végérvényesen, és egyre több és több lakos fogja megtapasztalni ezt. A sikerek felé vezető úton már elindultunk, és megyünk is rajta együtt tovább!

​Kívánok Önöknek egészségben, erőben BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT! 
Hajrá Csörög!   

 

Szorcsik József

  polgármester

Vissza a hírlistához


További Híreink...

 

A Váci Család –és Gyermekjóléti Központ szakmai munkájának bemutatása - statisztikai adatszolgáltatás


Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com
Teljes tájékoztató letölthető itt...


2017 januárjától az eddigi 46 helyett már 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez. Kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma és további csatlakozások is várhatók. Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak komoly nehézségeit legyűrve 2017 a növekedés és a fejlődés éve lesz, amihez a megfelelő források is rendelkezésre állnak  – erről tájékoztatott az Észak-kelet Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás.BŐVÜL ÉS FEJLŐDIK A ZÖLD HÍD PROGRAM

további részletek itt...


Kapcsolat

  • 2135 Csörög, Akácfa utca 30.
  • hivatal@csorog.hu
  • (27) 592-005, (27) 388-173
    Fax: (27) 592-006

Ügyfélfogadás

Hétfő: 13-17 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 9-15.30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 9-12 óráig