Választási információk – 2024. június 9.Mentők

Tájékoztatás a központi orvosi ügyelet irányítási rendszerének változásáról

2012. január 1-től az Orvosi Ügyeleti Szolgáltató és az Országos Mentőszolgálat a sürgősségi betegellátás hatékonyságának fokozása, a párhuzamos hívások számának csökkentése valamint az azonnali elérhetőség biztonságának javítása érdekében ügyeleti irányításra együttműködési szerződést kötött. Erre azért is került sor, mert a váci mentőállomáson 2012. január 1-től a mentésirányítás megszűnik és ezen funkciót a budapesti központ látja el a továbbiakban.

Az ügyeleti idő:

Munkanapokon 17-07 óráig

Munkaszüneti és ünnepnapokon: 24 órás

Az ügyeleti ambulancia helye:

2600 Vác, Mentős köz 1.

(Váci Mentőállomás)

A közös diszpécserszolgálat és mentésirányítási rendszer működésének előnyei:

1. Egységes, gyorsan elérhető sürgősségi hívószámon a lakosság segítséget hívhat. Egy hívás kezdeményezésével az orvosi ügyelet és a mentőszolgálat egy időben elérhető.

Ügyeleti új hívószáma: 06 (1) 301-6969

Mentőszolgálat/mentési hívószám: 104

2. Bejelentéskor a mentésirányítás egységes kérdezési és szakmai elvek figyelembevételével dönt a riasztandó sürgősségi egységről (kivonuló ügyeleti szolgálat, kiemelt mentőegység, esetkocsi). A szolgálatirányító a rendelkezésre álló információk alapján a beteghez legközelebbi és a legfelkészültebb egységet küldi a beteg segítségére.

3. Amennyiben a bejelentéskor egészségügyi tanácsadásra van szüksége, úgy az irányítás ebben is a segélyhívó rendelkezésére áll.

4. A bejelentőnek, amennyiben panaszai megengedik, az irányítás felajánlja az ügyeleti ambulancia felkeresését. Az ügyeleti körzethatárokon belül működő ügyeleti AMBULANCIA (felnőttek és gyermekek számára is) igénybe vehető az alábbi címen:

 

ÜGYELETI AMBULANCIA

Váci Mentőállomás

2600 Vác, Mentős köz 1.

 

Tehát a járóbetegek a váci mentőállomáson lévő központi ügyeleti ambulanciát kereshetik fel, ahol szakképzett ápoló fogadja és az ügyeletes orvos ellátja őket.Kapcsolat

  • 2135 Csörög, Akácfa utca 30.
  • hivatal@csorog.hu
  • (27) 592-005, (27) 388-173
    Fax: (27) 592-006

ügyfélfogadás

Hétfö: 13-17 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 9-15.30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 9-12 óráig