Csörög község címere
Akadálymentesített változat
Híreink

Trenecon Kft. – FŐMTERV Zrt. – KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. konzorcium tájékoztató

Feltöltve:2019-04-30 14:54:37

Ahogyan korábban értesülhetett róla, április közepén elindult a jövő vasútfejlesztésével foglalkozó Budapest Vasúti Stratégia projekt. A fő cél, hogy megalapozott, minden, a vasutat használó szereplő szempontjaival is számoló, a XXI. század elvárásainak megfelelő, hosszú távú fejlesztési terv készüljön. Mivel a vasúti közlekedés mindenki közös ügye, a stratégia készítése során - több lépésben - széleskörű társadalmi egyeztetés zajlik, amelynek eredményei beépülnek a stratégiába.

A projekt honlapján közzétett szakmai cikkel (http://bvs.hu/wp-content/uploads/2019/04/BRN_elsoszakcikk_v7.pdf) is arra szeretnénk ösztönözni az utazóközönséget, a vasúti árufuvarozásban érdekelteket, a közlekedési, várostervezési és környezetvédelmi szakembereket, hogy mondják el észrevételeiket az általuk szükségesnek vélt fejlesztésekről.

A társadalmi egyeztetés során az alábbi témákban várjuk véleményüket 2019. május 15-ig, a projekt honlapján kialakított felületen (http://bvs.hu/#varjuk-otleteit):

  • Vasútállomás-fejlesztés
  • Vonattal a Dunán át
  • Vasúthálózat-fejlesztés
  • Vasúti járműfejlesztés
  • Szolgáltatás
  • Szervezet-intézményfejlesztés
  • Szabályozásfejlesztés
  • Egyéb, a vasúttal kapcsolatos kérdés

Közreműködését előre is köszönjük!

Trenecon Kft. – FŐMTERV Zrt. – KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. konzorcium

Üdvözlettel:

Lévai Zsolt

tudományos munkatárs

Vissza a hírlistához


További Híreink...

 

A Váci Család –és Gyermekjóléti Központ szakmai munkájának bemutatása - statisztikai adatszolgáltatás


Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com
Teljes tájékoztató letölthető itt...


2017 januárjától az eddigi 46 helyett már 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez. Kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma és további csatlakozások is várhatók. Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak komoly nehézségeit legyűrve 2017 a növekedés és a fejlődés éve lesz, amihez a megfelelő források is rendelkezésre állnak  – erről tájékoztatott az Észak-kelet Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás.BŐVÜL ÉS FEJLŐDIK A ZÖLD HÍD PROGRAM

további részletek itt...