Csörög község címere
Akadálymentesített változat


Elektronikus ügyintézés

Tájékoztatás az önkormányzati ügyek online ügyintézéséről

Az Önkormányzati Hivatali Portál (továbbiakban: Portál) az önkormányzati ASP rendszerben az elektronikus önkormányzati ügyintézés helyszíne. Ezen az oldalon keresztül Önök ügyfelekként a megfelelő elektronikus hitelesítéssel ellátva kezdeményezhetik ügyeik intézését elektronikus formában.

Elérhetősége: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

A Portál az önkormányzati ASP rendszert igénybe vevő önkormányzatok – így Csörög Község Önkormányzata számára is – természetes személy és jogi személy ügyfelei számára egyaránt lehetőséget biztosít a szakrendszeri alkalmazásokhoz kialakított, elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybe vételére.

A portálra a regisztrációt követően nem csak a helyi ügyeiket, hanem az ország bármely önkormányzatához kapcsolódó ügyeiket is online elindíthatják. A portál tartalma folyamatosan bővül, a jelenleg még nem elérhető elektronikus űrlapok helyett az E-papír szolgáltatással általánosan is elindítható az ügyintézés.

Az Önkormányzati Hivatali Portálon történő ügyintézéshez szükséges a Központi azonosítási Ügynökön (továbbiakban: KAÜ) keresztüli azonosítás. A KAÜ az alábbi elektronikus azonosítási szolgáltatásokat biztosítja:

A KAÜ-s azonosításról szóló tájékoztatást a
KAÜ portálján https://kau.gov.hu/informacio/kau és a
szolgáltató oldalán http://nisz.hu/hu/kau-kozponti-azonositasi-ugynok tekintheti meg.

Nem természetes személy nevében történő ügyintézés esetén az eljáró személynek KAÜ azonosítással kell bejelentkeznie.