Csörög község címere
Akadálymentesített változat


Polgármesteri köszöntő

Szeretettel üdvözlöm Csörög Község honlapján!

Kedves Látogatónk, engedje meg, hogy néhány szóval bemutassam Önnek településünket.  

Fiatal községünk mindössze 17 éve vált le Sződről, ám területének története a régmúltba, egészen a bronzkorig nyúlik vissza. Az azóta eltelt évszázadokon át mindvégig lakták és művelték ezt a vidéket. Szép fekvésű, közlekedés szempontjából kiváló adottságú településünk a Duna bal partján, Váctól 4 km-re, keletre, a Gödöllő felé vezető út mentén található.

    


   Helyi adottságaink, a Dunakanyar közelsége, az M2 gyorsforgalmi út és a Gödöllői út az M3-as autópálya felé valamint vasútvonalunk nyitottá tesz minket a külvilág felé, s ezt igyekszünk kiaknázni.
   Csörög Község önállóvá válása óta folyamatosan fejlődik, létszámban gyarapodik. Sokan költöztek ide a fővárosból, hiszen 20 percre rövidült az út hozzánk gépkocsival, ami lehetővé teszi, hogy egy csendes, békés község adjon lakhelyet mindazoknak, akik a budapesti zsúfoltság helyett kényelmes, zöldövezeti területet keresnek maguknak. Infrastruktúránk folyamatosan fejlődik, a kábeltelevízió és a szélessávú internet éppúgy elérhető, mint egy nagyvárosban.
   Történelmi és kulturális hagyományainkat ápoljuk, és egyik célkitűzésünk annak a pezsgő kulturális, művészeti életnek a felelevenítése, ami a múlt század elején jellemezte községünket. Terveink között szerepel egy régi álom megvalósítása, a területünkön felfakadó hőforrás víz hasznosítása.
   Arra törekszünk, hogy Csörög barátságos, európai színvonalú településsé fejlődjön, sokszínű, izgalmas kulturális élettel, virágzó gazdasági vállalkozásokkal. Szeretnénk honlapunkon minél szélesebb körű tájékoztatást nyújtani községünkről, az itteni lehetőségekről mindenki számára, hogy minél többen megismerhessék településünk, az itt élő emberek, helyi vállalkozások, és szervezetek értékeit.
  Megkezdtük weboldalunk átalakítását, hogy bővebb tartalommal, megújult felületen tudjuk tájékoztatni a lakosságot és az érdeklődőket a községünket érintő hírekről, ügyekről, lehetőségekről. Reméljük, mindenki megtalálja a számára fontos információt.

Hegedűsné Kripák Ildikó
polgármester