Csörög község címere
Akadálymentesített változat
Híreink

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés felfüggesztése

Feltöltve:2018-10-09 00:00:00

A házhoz menő zöldhulladék gyűjtés felfüggesztése

A kukásautók sorozatos és gyakori meghibásodásai a vegyes hulladékok begyűjtését is veszélyeztetnék. A Zöld Híd B.I.G.G. NKft. emiatt kénytelen a teljes szolgáltatási területén a házhoz menő zöldhulladék gyűjtését  felfüggeszteni. A szolgáltatás előreláthatólag 2018. november 4-ig szünetel.

A közszolgáltató tájékoztatása szerint a begyűjtő járművek meghibásodásának mértéke elérte azt a kritikus szintet, ami miatt a feladatok ellátását kényszerűen újra kellett tervezni. Sorozatosan előfordultak olyan napok, amikor a meglévő 29 járműből 17 darab nem tudott reggel elindulni különböző műszaki hibák miatt. A legfontosabb, kötelező feladat, hogy a vegyesen gyűjtött háztartási hulladékokat maradéktalan be tudják gyűjteni, mivel ezek a közegészségügyi szempontból legkockázatosabbak.  A begyűjtő járatok átszervezésével a szelektíven gyűjtött hulladékokat továbbra is zavartalanul el tudják szállítani.

A Zöld Híd azt kéri, hogy október elsejét követően már ne helyezzenek a közterületekre, az ingatlanok elé zöldhulladékot! A gyűjtőpontos zöldhulladék gyűjtés esetén nincs változás, azokat továbbra is elszállítják

A Zöld Híd igyekszik mindent megtenni az ügyfelek kiszolgálásának érdekében a felfüggesztés időtartama alatt is. Ennek értelmében az érintett településeknek lehetőséget biztosítanak, hogy a Kerepes, Ökörtelek-völgyi és Nógrádmarcali központokban, illetve a balassagyarmati és rétsági hulladékudvarokban a lakosság a zöld hulladékait egyéni beszállítással elhelyezhesse. Nyitvatartási időben háztartásonként maximum 1,5 m3 zöldhulladékot lehet díjmentes elhelyezni. A szolgáltatásra minden olyan magánszemély jogosult, aki szerepel a Zöld Híd ügyfélnyilvántartásában, bemutatja lakcímkártyáját, illetve egy évnél nem régebbi hulladékgazdálkodási díj befizetését igazoló dokumentumot. A zöldhulladékokat gyűjtőzsákokban vagy anélkül is be lehet szállítani.

A nyitvatartási időket az alábbi táblázat tartalmazza

Kerepes, Ökörtelek-völgyi Regionális Hulladékkezelő Központ

Nógrádmarcali Regionális Hulladékkezelő Központ

hétfő - péntek                   8:00 – 16:00

október 13. szombat        7:00 – 13:00

október 27. szombat        7:00 – 13:00

hétfő - péntek                8:00 – 16:00

október 6. szombat       7:00 – 13:00

Balassagyarmati Hulladékudvar

Rétsági Hulladékudvar

Szerdánként                       10:00 – 18:00

október 20. szombat         8:00 – 18:00

Hétfőnként                    10:00 – 18:00

október 22.                    zárva

 

Érdemes megfogadni a zöldhulladék tárolására vonatkozó hasznos tanácsokat.

Az összegyűjtött zöldhulladékot a későbbi elszállításig az ingatlan területén belül szabad levegőn érdemes tárolni. A Zöld Híd által forgalmazott zöldhulladék gyűjtésére rendszeresített zsák lebomló anyagból készül, ezért a zöldhulladék több hetes tárolására nem alkalmas. A zsákokat hűvös, fényvédett helyen kell tárolni, csak így garantált, hogy három hónapig megőrizzék eredeti minőségüket.

A zöldhulladékként gyűjtött anyagok házi komposztálásra is alkalmasak. Az otthoni komposztáláshoz a Zöld Híd honlapján találhatnak szakértő útmutatást az érdeklődők. Kérés esetén az ügyfélszolgálat munkatársai emailben is tudnak tájékoztató anyagot küldeni.

Fontos még tudni, hogy a zöldhulladékok közterületen történő elhelyezése illegális hulladéklerakásnak minősül, ami szabálysértési eljárást vonhat maga után. A Zöld Híd arra kéri az ügyfeleit, hogy a zöldhulladékot a felfüggesztés ideje alatt se helyezzék bele a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedénybe.

A Zöld Híd teljes csapata és külső partnereik a lehetőségeik határáig mindent megtesznek a közszolgáltatás fenntarthatósága érdekében.

Vissza a hírlistához


További Híreink...

 

A Váci Család –és Gyermekjóléti Központ szakmai munkájának bemutatása - statisztikai adatszolgáltatás


Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com
Teljes tájékoztató letölthető itt...


2017 januárjától az eddigi 46 helyett már 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez. Kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma és további csatlakozások is várhatók. Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak komoly nehézségeit legyűrve 2017 a növekedés és a fejlődés éve lesz, amihez a megfelelő források is rendelkezésre állnak  – erről tájékoztatott az Észak-kelet Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás.BŐVÜL ÉS FEJLŐDIK A ZÖLD HÍD PROGRAM

további részletek itt...