Csörög község címere
Akadálymentesített változatHíreink

Újabb forgalomkorlátozás az M2 autóúton, Fótnál

Feltöltve:2018-04-17

Ezúton tájékoztatjuk, hogy az M2-es autóút bővítése kapcsán 2018. április 9-én megkezdődött az M2-es autóút 17+600 – 21+900 kilométerszelvények közötti útszakaszán (Budapest – Dunakeszi - Fót települések között) a következő forgalomkorlátozási ütem kiépítése. Az új építési ütem bevezetése és az új forgalomkorlátozás kiépítése előreláthatóan két hetet vesz igénybe.

Az új építési ütem az M0-ás autóút felé vezető oldal teljes lezárásával jár, a forgalom az ellenkező oldalon a jelenlegi 2x2 sáv helyett 2x1 sávra történő áttereléssel haladhat, azaz a munkálatok idejére, várhatóan 2018. szeptemberig, Budapest és Vác irányába is egy-egy forgalmi sáv lesz biztosítva a közlekedők számára.

Az ideiglenes forgalomkorlátozás okán az útszakaszon 60 km/órás sebességkorlátozás, valamint előzési tilalom van érvényben, a forgalmi sávok szűkítésével sárga ideiglenes burkolati jelek felfestésével. A csomóponti le- és felhajtók továbbra is használhatóak maradnak, a gyorsító és lassító sávok helyenkénti megszüntetésével. A fóti lehajtónál a 2101-es jelű út csomópontjában az elsőbbségi viszony megváltozik, a lehajtó ágon érkezők elsőbbséget kapnak a Fót és Dunakeszi felől érkezőkkel szemben, a lehajtónál lévő feltorlódott járművek hosszának minimalizálása érdekében. A csúcsidőszakban a lehajtó forgalmát rendőri vagy jelzőőrös irányítás is segíteni fogja.

Ezen a szakaszon az M2 feletti hidak felújítása már zajlik. Az áprilistól szeptemberig tartó időszakban a bal pályán új leállósávot építenek, a meglévő Mogyoródi-patak feletti hidat felújítják és szélesítik, az elválasztó sáv átépül, illetve a burkolat felújítását és megerősítését végzi a kivitelező a vízépítési és forgalomtechnikai munkákkal kiegészítve.

 

A beruházásnak köszönhetően 2019 őszétől 2×2 sávon, 110 km/órás sebességgel haladhatnak majd a közlekedők a teljes Budapest-Vác szakaszon.

A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hazai és európai uniós forrás felhasználásával a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg. A beruházás kivitelezését a Strabag Építő Kft. és Strabag AG konzorciuma végzi.

Ezúton kérjük Önöket, hogy a rendelkezésükre álló kommunikációs csatornáikon keresztül a lakosság számára is juttassák el a fenti információkat.

Tekintettel az autóút jelentős forgalmára, a forgalomkorlátozás miatt megnövekedett menetidővel és torlódással számolhatnak az autósok. Kérjük a közlekedőket, hogy ne megszokásból vezessenek, kövessék az ideiglenes forgalomtechnikai jelzéseket és különösen ügyeljenek a sebességkorlátozások betartására.

Az építési munkákról és azzal járó korlátozásokról, torlódásokról a www.utinform.hu oldalon tájékozódhatnak.  

Az építési munkák elvégzésének ideje alatt a beruházó és a kivitelezők nevében is a lakosság türelmét és megértését kérjük.

Üdvözlettel

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommunikációs osztály

Vissza a hírlistához


További Híreink...

 

A Váci Család –és Gyermekjóléti Központ szakmai munkájának bemutatása - statisztikai adatszolgáltatás


Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com
Teljes tájékoztató letölthető itt...


2017 januárjától az eddigi 46 helyett már 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez. Kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma és további csatlakozások is várhatók. Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak komoly nehézségeit legyűrve 2017 a növekedés és a fejlődés éve lesz, amihez a megfelelő források is rendelkezésre állnak  – erről tájékoztatott az Észak-kelet Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás.BŐVÜL ÉS FEJLŐDIK A ZÖLD HÍD PROGRAM

további részletek itt...