Veszélyhelyzeti tájékoztatók

Híreink

TÁJÉKOZTATÁS

Feltöltve:2019-09-12 13:13:48

Tájékoztatjuk Csörög lakosságát, hogy a Magyar Kormány  1426/2019. (VII. 26.) határozata alapján „egyetért azzal, hogy a  Magyar Máltai Szeretetszolgálat a  „Felzárkózó települések” programjában kijelölt 30 település mellett Csörög, Monor és Nagybárkány településeken fejlesztési programot indítson, valamint felhívja a  belügyminisztert, hogy a  miniszterelnöki biztos együttműködésével és az  érintett miniszterek bevonásával gondoskodjon e  három településnek a  „Felzárkózó települések” programjába történő bevonásáról a következő fejlesztési feladatok megvalósításával.”

Ennek értelmében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felkérést kapott arra, hogy Csörög településen közösségi teret alakítson ki, a már jelen lévő alapszolgáltatásokat kiegészítve, és azokkal összehangoltan komplex szociális szolgáltatásokat nyújtson, a kora gyermekkori szolgáltatásokat kiszélesítse, valamint a gyermekjóléti alapellátásokat továbbfejlessze.

A Máltaiak harminc éves szakmai tapasztalatukkal már több vidéki helyszínen végeznek sikeres és modell értékű felzárkóztató szociális munkát a „Jelenlét Program” keretében. Csörögön a Máltai Szeretetszolgálat -a nyár során gondosan előkészített szociális diagnózis alapján- várhatóan már 2019. őszén megkezdi működését a településen, továbbá a Kormány felkérésének megfelelően 2019. decemberi nyitással egy Biztos Kezdet Gyermekházat is létrehoz.

Az intézmény nyitásáig a Szeretetszolgálat munkatársai a csörögi óvodával, védőnői szolgálattal és a már működő tanodával együttműködve fognak a településen tevékenykedni.  Kérünk mindenkit, hogy kísérje figyelemmel a Szeretetszolgálat működését, annak rendezvényeit és programjait pedig látogassák bizalommal, mert ez a munka csak velünk, a település lakosságával együtt lehet sikeres!

Vissza a hírlistához


További Híreink...

 

A Váci Család –és Gyermekjóléti Központ szakmai munkájának bemutatása - statisztikai adatszolgáltatás


Az Egyenlő Bánásmód Hatóság tájékoztatása

Forduljon az ügyfélszolgálatához, ha neme, faji hovatartozása, bőrszíne, nemzetisége, nemzetiséghez való tartozása, fogyatékossága, életkora, egészségi állapota, vallási- vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, családi állapota, anyasága vagy apasága, szexuális irányultsága, nemi identitása, vagyoni helyzete vagy egyéb tulajdonsága miatt  hátrányos megkülönböztetés éri!
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a hátrányos megkülönböztetéssel okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.
Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:

06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com
Teljes tájékoztató letölthető itt...


2017 januárjától az eddigi 46 helyett már 89 település tartozik a Zöld Híd Program szolgáltatási területéhez. Kétszeresére nőtt a hulladékszállításban közvetlenül ellátott települések száma és további csatlakozások is várhatók. Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt időszak komoly nehézségeit legyűrve 2017 a növekedés és a fejlődés éve lesz, amihez a megfelelő források is rendelkezésre állnak  – erről tájékoztatott az Észak-kelet Pest és Nógrád megyei Önkormányzati Társulás.BŐVÜL ÉS FEJLŐDIK A ZÖLD HÍD PROGRAM

további részletek itt...


Kapcsolat

  • 2135 Csörög, Akácfa utca 30.
  • hivatal@csorog.hu
  • (27) 592-005, (27) 388-173
    Fax: (27) 592-006

Ügyfélfogadás

Hétfő: 13-17 óráig
Kedd: nincs ügyfélfogadás
Szerda: 9-15.30 óráig
Csütörtök: nincs ügyfélfogadás
Péntek: 9-12 óráig